Hinta, laatu ja toimitusvarmuus kunnossa – entä sitten? Vaihtamalla perinteiset tuotantomenetelmät uusiin ja hankkimalla metalliosat mahdollisimman valmiina voi asiakas tehostaa ja saavuttaa lisää tuntuvia kustannussäästöjä osien sopimusvalmistuksessa.

Laitteen kuin laitteen kaikki metalliosat valmistuvat kätevästi saman katon alla. Osien sopimusvalmistus tarkoittaa, että mittatarkat osat ovat aina yhteensopivia, kun niitä ei tarvitse hankkia ulkopuolelta. Esimerkiksi näistä tekijöistä Elekmerk on alallaan tunnettu, aloittaa yksikönpäällikkö Jukka Kotamäki Elekmerkin myynnistä.

– Asiakkaalla voi olla vaikkapa satakin eri osaa. Me taivumme valmistamaan yksinkertaiset ja monimutkaiset laitteen osat. Niin pienet kuin keskisuuretkin sarjat onnistuvat, Kotamäki tiivistää.

Toksauksella ja laserhitsauksella kustannussäästöjä ja -tehokkuutta

On selvää, että hinta, laatu ja toimitusvarmuus ovat keskeisiä tekijöitä, kun osan valmistusta kilpailutetaan yrityksen hankinnassa. Samalla kannattaa harkita myös perinteisen tuotantomenetelmän vaihtoa moderniin, muistutetaan Elekmerkiltä, jonka tuotantomenetelmävalikoimaan on lisätty vuoden alusta esimerkiksi toksaus ja käsilaserhitsaus. Menetelmän vaihto uuteen ja nerokkaampaan tarkoittaa usein myös suoraa hintaetua asiakkaalle prosessin tehostuessa, Kotamäki lisää.

– Kustannustehokkuus syntyy työn nopeutumisesta ja tehostamisesta. Esimerkiksi toksaus yhdistää kaksi perinteistä työvaihetta, pistehitsauksen ja niittauksen, Kotamäki avaa.

Lataa tästä Elekmerkin maksuttomat oppaat (PDF): Käsilaserhitsaus ja Toksausautomaatio

Omassa tuotannossa alusta loppuun – jopa seripaino ja lasermerkkaus onnistuvat

Omalla tehtaalla tehdään myös itse valmistettuihin osiin monipuoliset viimeistelyt, kuten seripainatukset ja lasermerkkaukset – asioita, joita ei moni kilpailija usein tarjoa.

Osien varsinaisen tuotannon lisäksi Elekmerk tarjoaakin koko paletin eli palvelut osien suunnittelusta varastointiin, joka voi olla erityisen oleellista yritykselle, joka harkitsee esimerkiksi tuotantotiloista luopumistaan. Kotamäki muistuttaa, että Elekmerkin laajaan palveluvalikoimaan kuuluu ohutlevytöiden lisäksi myös koneistusmahdollisuudet eri materiaaleille, kuten alumiinille.

Vuosikymmeniä kestäneet asiakassuhteet kertovat luottamuksesta

Pitkälle jalostettavien osien, laitteiden ja tuotteiden valmistaminen perustuu usein pitkäaikaiseen kumppanuuteen. Kotamäki kertoo osan yrityksen asiakassuhteista kestäneen jo yli 20 vuotta.

– Meillä kumppanuussuhteet ovat yleensä pitkiä asiakkuussuhteita, jotka perustuvat vahvaan molemminpuoliseen luottamukseen. Olemme asiakkaisiimme sitoutuneita elinkaarikumppaneita, jotka ovat mielellään niin synnyttämässä kuin hautaamassakin tuotteen. Emme halua siis vain rusinoita pullasta, Kotamäki päättää.

Etsitkö tekijää, joka pystyy valmistamaan moderneilla valmistusmenetelmillä metalliosia erittäin tarkalla työnjäljellä? Siinä tapauksessa Elekmerkin osien sopimusvalmistus on yrityksellesi nerokas ratkaisu!